Ecodorp Bergen

 

E3A2810-1140x490 Waardepunten – Ecodorp Bergen

Waardepunten

Een nieuwe economie

Op de certificaten wordt een rente vergoed van 1,8% per jaar. Dat sluit aan bij de gangbare economie. We stellen graag een alternatief voor. En dat is om een product of dienst af te nemen van het Ecodorp in plaats van geld. Hiermee is de ruil het kortst en efficiënt, krijgt de certificaathouder verbinding met de mensen en activiteiten van het dorp. En wordt de economie van het Ecodorp sterker.

Zo staat het in de prospectus

De certificaathouder kan er voor kiezen de rente om te zetten in waardepunten. groengeld-plaatjeDe waardepunten zijn een onderdeel van het economische systeem van het Ecodorp. Met de waardepunten kunnen producten en diensten van Ecodorp Bergen of van andere aangesloten initiatieven worden ingekocht. Aangezien dit een zich ontwikkelend initiatief betreft kan op dit moment niet worden aangegeven om welke producten en diensten dit zal gaan en tegen welke waarde.

U kunt denken aan producten als groenten uit de tuin van het Ecodorp, kampeervouchers voor op de camping van het Ecodorp, of diensten: verschillende cursussen zoals een cursus permacultuur, stro-leembouw etc. In afwijking van de betaling van de rente die pas aan het einde van de looptijd wordt uitbetaald kunnen de tot dan verkregen waardepunten worden ingeruild zodra het gewenste product of dienst beschikbaar is. Aan het eind van de looptijd van het certificaat kunnen niet-uitgegeven waardepunten alsnog terug worden omgezet in rente.

Share this

Facebooktwitterlinkedinmail